Як налаштувати відстеження конверсій на веб-сайті

1. Створіть дію-конверсію


Дія-конверсія – це певна дія користувача, яку ви визначили як цінну для свого бізнесу (наприклад, онлайн-покупка або телефонний дзвінок). Відстеження дій-конверсій дає змогу побачити, як ваші оголошення спонукають клієнтів виконувати цінні для вас дії.

1.Увійдіть в обліковий запис Google Ads.2.Угорі праворуч натисніть значок Google Ads | гайковий ключ [значок] і в розділі "Вимірювання" виберіть Конверсії.3.На сторінці зведених даних натисніть Нова дія-конверсія.4. Виберіть Веб-сайт і натисніть Далі.5. Введіть домен веб-сайту й натисніть Сканувати.Після цього ви зможете визначити, чи є на вашому веб-сайті тег Google. Якщо немає, відобразиться його код тегу Google, який ви зможете додати на веб-сайт, щоб налаштувати тег Google.Ви також зможете переглянути список URL-адрес, за якими можна відстежувати дії клієнтів.

Далі виберіть, як налаштувати дію-конверсію

Дії-конверсії можна налаштувати двома способами.

Спосіб 1. Налаштування конверсій за допомогою URL-адреси
Цей спосіб підійде для тих, хто хоче відстежувати завантаження сторінки як конверсію й не планує вказувати додаткові параметри для відстеження конверсій. Це найшвидший і найпростіший спосіб налаштувати дію-конверсію.

Спосіб 2. Налаштування конверсій вручну
Скористайтеся цим способом, якщо хочете відстежувати натискання кнопок і посилань або налаштувати відстеження цінності, ідентифікатори трансакцій або інші спеціальні параметри в тегу події.