Google Ad Grants: як отримати безкоштовні гроші на рекламу для громадської організації


Громадські організації грають важливу роль у нашому суспільстві. Вони працюють над вирішенням соціальних проблем, допомагають людям у потребі та роблять світ кращим. Однак, як правило, у таких організацій немає достатньо коштів для проведення рекламних кампаній.
Google Ad Grants — це програма Google, яка дозволяє громадським організаціям отримати до 10 000 доларів США на рекламу в пошуковій мережі Google щомісяця. Це чудова можливість для громадських організацій підвищити свою впізнаваність, залучити донорів і волонтерів, а також поширити інформацію про свою діяльність.
Як отримати Google Ad Grants
Щоб отримати Google Ad Grants, громадська організація повинна відповідати наступним вимогам:
● бути зареєстрованою в Україні;● мати статут, який відповідає вимогам українського законодавства;● вести діяльність не менше 1 року;● не мати комерційних цілей;● не бути політичною організацією.● Для отримання Google Ad Grants громадська організація повинна заповнити заявку на сайті Google. Заявка розглядається протягом кількох тижнів.

Як використовувати Google Ad Grants
Після отримання Google Ad Grants громадська організація може розпочати створення рекламних кампаній. Для цього необхідно створити обліковий запис Google Ads і підтвердити свою організацію.
При створенні рекламних кампаній громадські організації повинні враховувати наступні рекомендації:
● використовуйте релевантні ключові слова, щоб ваша реклама відображалася перед людьми, які шукають інформацію про вашу діяльність;● створюйте якісні оголошення, які будуть зацікавлювати потенційних донорів і волонтерів;● використовуйте ефективні стратегії таргетингу, щоб ваша реклама показувалася перед потрібними людьми.● Google Ad Grants: ваш шанс зробити світ кращим
Google Ad Grants — це чудова можливість для громадських організацій зробити свій внесок у вирішення соціальних проблем. Якщо ваша організація відповідає вимогам програми, не зволікайте і подавайте заявку на отримання Google Ad Grants.

Що необхідно для отримання гранту?
Зареєстрована некомерційна організація :+Благодійна організація / фонд.+Громадська організація.+Релігійна організація.+Міжнародна некомерційна організація.+Веб-сайт соціальної спрямованості.

Переваги гранту:
● Підвищення впізнаваності організації.● До 20 000 нових відвідувачів в місяць.● Можливість використовувати дані про 20 000 потенційних клієнтів для ремаркетингу FB, Google.● Більше 500 контактів, зацікавлених у вашій діяльності, — дані, відповідні GDPR вимогам (email, номери телефонів, імена).● Безкоштовний акаунт G Suit (пакет хмарних сервісів Google).● Знижки на платний ліцензований софт через сервіс TechSoup (Microsoft, Adobe і багато іншого).

Алгоритм подачі:
1) Реєстрація в Techsoup
Щоб почати процес подачі заявки, потрібно зареєструвати вашу організацію і сайт на techsoup.org 

2)Після реєстрації в Techsoup ви отримуєте токен (код-ключ). Він використовується при реєстрації в Google for nonprofits за посиланням google.com/nonprofitsПідтвердження реєстрації займає 1-2 дні. Якщо ваш сайт не відповідає вимогам програми, ви отримаєте повідомлення про це.

Вимоги до сайту:
● домен організації;● чітко сформульована місія організації;● захищений HTTPS-протокол: більшість сучасних хостингів надають цю послугу безкоштовно; задача вашого програміста простежити, щоб на сайті після включення захищеного протоколу продовжувало все працювати;● хороша швидкість завантаження ( провести тест );● тільки робочі посилання (перевірити через додаток для Chrome « Check my Links » або за допомогою його аналогів);● статті без комерційного посилу. Якщо ви на сайті щось продаєте, має бути чітке пояснення: на що йдуть кошти;блог або інформаційна стрічка повинні підлягати періодичному оновленню, само собою — унікальний контент;● користь для суспільства;● заборонено розміщувати рекламу, не пов’язану з вашою сферою сайту.

Створювати можна тільки пошукові кампанії. Це означає, що ваші оголошення будуть відображені виключно в пошуковику.Ключові слова повинні бути тісно пов’язані з тематикою сайту, інакше ваш рекламний аккаунт можуть заблокувати.
Згідно з рекомендаціями та вимогами Google, кампанія повинна включати:● Мінімум дві групи оголошень.● Кілька конкретних ключових слів.● Не менш двох якісних рекламних повідомлень і релевантних цільових сторінок.● Як мінімум два розширення оголошень для додаткових посилань.

Правила розміщення рекламиВідповідальність розміщення реклами в рамках Google Ad Grants:
1 У вас повинно бути мінімум дві групи оголошень, релевантні ключові слова, якісний текст оголошення та не менше двох розширень для додаткових посилань.2 Використовуйте релевантний геотаргетинг.3 Наприклад, якщо хочете просувати свою справу по Європі, США і на Близькому Сході — необхідно створити окрему рекламну кампанію для кожного регіону.4 Використовуйте цільову сторінку (лендінг), яка відповідає вимогам Google .5 Відстежуйте конверсію за допомогою Google Analytics або Google Ads. Через місяць після активації кампаній змініть стратегію на «Максимум конверсій», «Цільова ціна за конверсію» або « цільова рентабельність інвестицій». Ці стратегії звільняють компанії від обмеження ставки в $ 2.6 Не перевищуйте межу денного бюджету в $ 329.7 Подбайте про свій рахунок: Ctr не повинен опускатися нижче 5%: якщо це правило не дотримується протягом двох місяців, акаунт анулюється.8 Реклама не працює сама по собі. Створіть графік відстеження. Періодично створюйте нові кампанії та групи, а також пишіть статті в блогах на актуальні теми і з використанням ключових слів.9 Використовуйте автоматизовані правила і сценарії для підвищення продуктивності.10 Відстеження та аналіз реклами11 Перевіряти аналітику відвідуваності сайту і змінювати налаштування рекламної кампанії рекомендується не рідше одного разу на два тижні.